Dekreuen moet goed uitziende rashonden zijn die bereid zijn om geld te vragen voor seks.

Teneinde er een te worden dient de hond speciale kwaliteiten, geschiktheden of vaardigheden aan te kunnen tonen.

Helaas betekent dit in de meeste landen dat hij een succesvolle Mister Dog is; dat hij prijzen wint op hondenshows.

In het ideale geval bezit de dekreu verscheidene karakteristieken: een goede persoonlijkheid, intelligentie, een uitstekende fysieke bouw, en een totaal ontbreken van iedere erfelijke ziekte of afwijking.

Dit is niet altijd allemaal het geval. Vele kennels registreren geen bekende erfelijke afwijkingen zoals in het voorgeslacht schuilende blindheid of arthritis, en dragers van deze genen hebben zich zozeer vermenigvuldigd dat sommige rassen er bijna aan kapotgegaan zijn.

De vraag ‘Bij jou of bij mij’? speelt voor de dekreu geen enkele rol. Hoewel hij altijd bereid is tot seks levert hij de beste prestaties op eigen terrein. Soms raakt hij zelfs zo gewend aan seks in zijn eigen huis dat hij zijn eigen vloermat moet zien en erop staan voordat hij opgewonden kan raken.

Hoewel het bijzonder avontuurlijk lijkt, leiden sommige dekreuen een saai en afgezonderd leven. Tenzij ze op een hondenshow zijn of genieten van seks met geheel onbekende dames, brengen ze hun dagen opgesloten in de kennel door, niet in staat om de dagelijkse vreugden te beleven die deel uitmaken van het leven als beste vriend van een of meer mensen. Het mag dan de hemel op aarde lijken, maar het vak van dekreu heeft beslist zijn nadelen.